Museum Rotterdam

Collectie

Stereoscoopplaat 40: “kwikstaartje, motacilla alba, Aerdenhout 4 juli 1908, vogel brengt voer aan de jongen in een rietmijt”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Stereoscoopplaat 40: “kwikstaartje, motacilla alba, Aerdenhout 4 juli 1908, vogel brengt voer aan de jongen in een rietmijt”
beschrijving Twee witte kartonnen doosjes (A.1 en B.1) met in ieder 25 stereoscoopplaatjes van zangvogels. Een inhoudsopgave in iedere doos, waarin wordt vermeld om welke vogels het gaat (Nederlandse en Latijnse naam) en waar de foto genomen is (vooral Bloemendaal of Overveen). De Zwitserse fotograaf en ornitholoog Adolphe Burdet was vanaf de jaren twintig tot aan zijn dood in 1940 bevriend met Jac.P. Thijsse.
trefwoorden stereofoto, foto, beeldmateriaal
opschrift / merk Op de voorkant doosje B.1: "Les oiseaux et leurs nids. / 25 Vues stéréoscopiques / par A. Burdet"; "2e Série Les oiseaux chanteurs (Suite). (etc)".
vervaardiger fotografie: Adolphe Burdet (Croy 1860 - Bloemendaal 1940)
datering 1907 - 1909
materiaal papier, karton
afmetingen (cm) hg 8,7 / br 16,5
associatie fotografie, stereoscopie, optica, Thijsse
vorm & decoratie natuur, dier, vogel
inventarisnr. Museum Rotterdam 34333-B.16

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken