Museum Rotterdam

Collectie

Paneel met gesneden ornamenten, van achterzijde kansel van Remonstrantse kerk, links en rechts van het paneel zaten vleugels met hierop engelen (41111)

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Paneel met gesneden ornamenten, van achterzijde kansel van Remonstrantse kerk, links en rechts van het paneel zaten vleugels met hierop engelen (41111)
beschrijving Rechthoekig paneel uit de achterzijde van de kansel van de Remonstrantse kerk. Het paneel is opgebouwd met basementen, pilasters, kapitelen en een kroonlijst. In het midden een ronde boog met hol geschulpte uitsparingen; langs deze boog en de pilasters rankenbanden van acanthusblad. Vroege Hollandse Barok. Later is aan de achterkant een tweetal fittingen voor elektrische lampen bevestigd, met beugels, snoer en kroonsteentje. Links en rechts zaten engelen als vleugels van dit paneel (41111).
herkomst Afkomstig uit Remonstrantse kerk aan de Vissersdijk. Gesloopt in 1907.
trefwoorden paneel, betimmering, houtsnijwerk, beeldhouwwerk, beeldmateriaal
datering 1632 - 1633
technieken gezaagd, geschaafd, gebeeldhouwd
materiaal eikenhout, hout
afmetingen (cm) hg 141,8 / br 77,3 / dp 20,8
associatie Remonstrantse kerk, kansel, schuilkerk, remonstrant, Barok, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Vissersdijk
vorm & decoratie basement, pilaster, kapiteel, kroonlijst, boog, acanthusblad
inventarisnr. Museum Rotterdam 35270

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken