Museum Rotterdam

Collectie

Gipsmodel van man met hoge hoed en paraplu, burgemeester of wethouder, fragment Gerrit Jan de Jonghmonument, door L. Bolle

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten

Objectgegevens

titel Gipsmodel van man met hoge hoed en paraplu, burgemeester of wethouder, fragment Gerrit Jan de Jonghmonument, door L. Bolle
beschrijving G.J. de Jongh verklaart ter plaatse zijn eerste project aan burgemeester en wethouders. Gipsmodel van het hekwerk bij het monument voor G.J. de Jongh, door beeldhouwer L. Bolle. Het hekwerk is in brons gerealiseerd in het museumpark achter Boymans-van Beuningen. De linkerhelft bestaat uit een achtergrond van platte, golvende vlakken, waarop schepen en havenaktiviteiten in reliëf zijn afgebeeld. Op de voorgrond drie-dimensionale figuren, onder wie Gerrit Jan de Jongh (met puntbaard), bestuurders, landmeters en arbeiders. Onderaan twee wereldbollen: Amerika en Azië. Enkele onderdelen tonen sporen van was.
trefwoorden beeldhouwwerk, beeldmateriaal, model
vervaardiger beeldhouwer: Leendert Bolle (Rotterdam 1879 - Rheden 1942) / architect: Ad van der Steur (Haarlem 1893 - Rotterdam 1953)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1937
technieken gegoten
materiaal gips, ijzer
afmetingen (cm) hg 27,0 / br 9,0 / dp 7,0
associatie Rotterdam, haven, museumpark, Boymans van Beuningen, Jan Veth, stadsgezicht, werkstad, G.J. de Jongh
vorm & decoratie monument, reliëf, miniatuur, figuur, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 35397-55

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken