Museum Rotterdam

Collectie

Betimmering rococo kamer van huis aan de Leuvehaven

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4
Beeld 5

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Betimmering rococo kamer van huis aan de Leuvehaven
beschrijving De betimmering (met deuren inventarisnummer 35368 (1-2), plafond (inventarisnummer 11306) en schoorsteenstuk is afkomstig uit het pand aan de Leuvehaven. De zijden wandbespanning dateert van 1986 en is door de firma Ruys geleverd naar achttiende-eeuwse voorbeelden. Jan Bisschop kocht het huis Leuvehaven in 1743 om zijn kunstverzameling in onder te brengen en bezoekers / gasten te ontvangen. Na de dood van Bisschop in 1771 kwam het pand in het bezit van het geslacht Van Vollenhoven.
herkomst Afkomstig van huis van Jan Bisschop aan de Leuvehaven. Na verkoop in 1912 geplaatst in landhuis Heyendaal in Nijmegen. In 1954 geschonken aan Museum daarna geplaatst in stijlkamer.
trefwoorden betimmering, gebouwonderdeel
datering 1761
materiaal hout, verf
afmetingen (cm) circa lg 850,0 / br 650,0
associatie Bisschop, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Leuvehaven, Heyendael, Lodewijk XV, Louis XV, Louis Quinze, rococo, interieur, elite, stijlkamer
inventarisnr. Museum Rotterdam 35495

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken