Museum Rotterdam

Collectie

Boek, behorende bij het 25-jarig huwelijk Lodewijk Pincoffs en Esther Raphael

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Boek, behorende bij het 25-jarig huwelijk Lodewijk Pincoffs en Esther Raphael
beschrijving Boek, behorende bij zowel de schenking van het tafelstuk (inventarisnummer 11904), als bij het vijfentwintig jarig huwelijksfeest van de Pincoffs. Bekleed met paars fluweel voorzien van zilveren beslag en slot. Hierin opgenomen de namen van alle mensen die hebben bijgedragen aan het tafelstuk (?), leden van de Afrikaansche Handelsvereeniging aan de Zuidwest-kust van Afrika. Gemerkt op het slot.
trefwoorden boek, document, informatievorm
opschrift / merk Tekst in lopend schrift op het titelblad: "Aan den Weled. Geboren Heer / Lodewijk Pincoffs / en Mevrouw / Esther Pincoffs / ter gelegenheid van hun / Zilveren Huwelijksfeest / op den 12den Augustus 1876 / met het hierbij behorend Pièce de Milieu / het personeel der Afrikaansche Handelsvereeniging / aan de Zuid West kust van Afrika.".
vervaardiger B.*.?
plaats vervaardiging Nederland
datering 1876
technieken gedrukt, handgeschreven, gegraveerd
materiaal zilver, papier, fluweel, textiel, hout, metaal
afmetingen (cm) hg 28,0 / br 24,5 / dm 2,5
associatie Afrikaansche Handelsvereeniging, Pincoffs, jubileum, feest, schenken, handel, kolonie, slavernij, Rotterdamsche Handelsvereeniging, fraude, vlucht, Rotterdam, Verenigde Staten, huwelijk, 25-jarig huwelijk, Zilveren huwelijk, bruiloft, feest
vorm & decoratie kalligrafie
inventarisnr. Museum Rotterdam 35939

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken