Museum Rotterdam

Collectie

Begrafenisschild van het Klein Schippersgilde

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Begrafenisschild van het Klein Schippersgilde
beschrijving Gekroond schild aan ketting. Ovaal schild waarbinnen een cartouche met voorstelling op gegranuleerde grond: een zeilend jacht (gezien van achteren aan stuurboordzijde) met op de achtersteven een vlag onder gespleten wimpel. Achter het jacht hangt een sloepje. Opschrift onder de voorstelling. Cartouche met rocailles en c-voluten, zuilfragment op hoeken bovenzijde. Aan de onderzijde een aantal bloemmotiefjes.
trefwoorden schild
opschrift / merk Achterzijde, onder de voorstelling (ingeslagen): - meesterteken: "KB" onder sterretje, in liggende rechthoek met driehoekig (klokvormig) dakje (bovenkant beetje versleten); - jaarletter: "y" cursief onderkast in contour reeks XI; - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw. Voorzijde, rechts van schip (ingeslagen): - kleine "n" in ovaal. Voorzijde, onder voorstelling (gegraveerd): - "Jan van Dorp, Claas Weijlant, Cornelis vanden Bosch, Roeland van Schoor, Pieter van Loon, Hoofdlieden van 't Kleijn Schippersgilde, te Rotterdam, Arij Groen, Gilde Knegt Anno 1780 1ste november".
vervaardiger zilversmid: Kornelis Brouwer
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1781
technieken gedreven, geciseleerd, gegraveerd
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 36,5 / br 27,0 / dp 2,0
associatie Rotterdam, heraldiek, Klein Schippersgilde, gilde, 1780, begrafenis, overlijden, ceremonie
vorm & decoratie wapen, flora, schip, zeilschip, zeilboot, boot, vaartuig, vervoermiddel
inventarisnr. Museum Rotterdam 360

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken