Museum Rotterdam

Collectie

Miniatuurversierselen, vijf stuks op een rij

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Miniatuurversierselen, vijf stuks op een rij
beschrijving Vijf miniatuurversierselen van links naar rechts: A, Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden, De Orde van Oranje-Nassau was sinds de stichting de belangrijkste, want meest verleende, Nederlandse ridderorde, die als militair met de zwaarden verleend werd. B. Officierskruis 30 jaar Trouwe Dienst, De onderscheiding werd op 19 november 1844 ingesteld door koning Willem II en wordt sindsdien uitgereikt op zijn verjaardag, 6 december. Omdat tijdens deze uitreikingen in het officiersverblijf traditioneel een glaasje jenever werd genuttigd, wordt ze ook wel het Jeneverkruis genoemd. C. Mobilisatiekruis 1914-1918, Ingesteld op 1 augustus 1924 door het "Nationaal Comité Herdenking Mobilisatie 1914" en goedgekeurd om op het uniform te dragen bij Legerorder no. 396 van 1924. D. Orde van de Academische Palmen, Franse Orde, door Napoleon op 17 maart 1808 ingesteld en verleend aan verdienstelijke wetenschappers. E. Reconnaissance Francaise, Franse orde, ingesteld 31 juli 1917 en toegekend aan burgers die zonder enig gewin zich in hadden gezet voor, gewonden, invaliden, wezen en families van gesneuvelden.
herkomst Gedragen door Alexander Nicolaas Cornelis Severus van Buren, luitenant-kolonel van het landstormkorps Rotterdam, consul van Ecuador en consul-generaal van Bolivia te Rotterdam.
trefwoorden ridderorde, onderscheiding, identificatiedrager, informatievorm
datering 1900 - 1925
materiaal zijde, koper, zilver, goud?
afmetingen (cm) hg 4,5 / br 6,9 / dp 0,8
associatie onderscheiden, eren, ridder, Rotterdam, Van Buren, militaria, diplomatie
vorm & decoratie erekruis
inventarisnr. Museum Rotterdam 36739-A-E

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken