Museum Rotterdam

Collectie

Metalen blaaspijp

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Metalen blaaspijp
beschrijving Blaaspijp, aan één zijde voorzien van trechter, aan andere zijde van ovale bolle plaat, bekleed met laken. Aan het uiteinde een ovaal plat plaatje, in de lengterichting van de buis vast gesoldeerd. Horend bij tabaksklisteerspuit voor drenkelingen.
herkomst "Kistje met diverse voorwerpen, gebruikt in het laatst der 18de eeuw en begin 19de eeuw bij de pogingen om de levensgeesten van drenkelingen weder op te wekken. Op het kistje staat de naam Benjamin Arrenberg. Deze leefde in het laatste derde van de 18de eeuw, was vendrig in 1788-1791. Leproosmeester 1792-1794. Het kistje zal dus wel uit de 90-er jaren der 18de eeuw zijn."
trefwoorden blaaspijp, pijp, medisch_instrument
datering 1775 - 1800
technieken gesoldeerd, blik, vertind, textiel, laken
materiaal ijzer, tin, wol
afmetingen (cm) hg 21,0 / br 5,5 / dp 5,2
associatie drenkeling, water, redden, medische zorg, medisch handelen, gezondheidszorg, arts, chirurgijn, Arrenberg, tabak, herberg, tapperij
inventarisnr. Museum Rotterdam 40482-7

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken