Museum Rotterdam

Collectie

Zwarte, Duitse Stahlhelm (standaardmodel) M.42, als brandweerhelm met lederen binnenhelm en kussentje en zwarte kinband met gesp “Freiwillige Feuerwehr Witterschlick”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zwarte, Duitse Stahlhelm (standaardmodel) M.42, als brandweerhelm met lederen binnenhelm en kussentje en zwarte kinband met gesp “Freiwillige Feuerwehr Witterschlick”
beschrijving Zwarte, standaardmodel Duitse Stahlhelm M.42 scherpe randen en twee ventilatiegaten als brandweerhelm met lederen binnenhelm en topkussentje en zwarte kinband met gesp "Freiwillige Feuerwehr Witterschlick".
trefwoorden helm, hoofddeksel, beschermende_kleding, kledingaccessoire, kostuum
opschrift / merk In nekrand ingestanst: "KP62" en "2068". Op binnenhelm gestempeld: ovaal met "Freiwillige Feuerwehr Witterschlick" met Andreaskruis.
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1934 - 1945
technieken geperst, gestanst, geklonken
materiaal ijzer, staal, leer, metaal
afmetingen (cm) hg 16,5 / br 24,0 / dp 28,5
associatie kleden, beschermen, Tweede Wereldoorlog, oorlog, brand, brandweer, bombardement, Rotterdam, bezetting, luchtbescherming, militaria, hoofd bedekken
vorm & decoratie stahlhelm, brandweerhelm, kleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 40524

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken