Museum Rotterdam

Collectie

Kalkbak eerste steen met “Ter gedagtenis van het leggen der eerste steen voor het standbeeld van Pieter Pieterszoon Hein”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kalkbak eerste steen met “Ter gedagtenis van het leggen der eerste steen voor het standbeeld van Pieter Pieterszoon Hein”
beschrijving Witgeschilderde kalkbak met gouden sierletters.
trefwoorden kalkbak, houder
opschrift / merk Op zijkant in gouden sierletters: "H. Lengkeek", andere zijde "Delfshaven VIII July MDCCCLXX". Op achterzijde: "Ter gedagtenis van het leggen der eerste steen voor het standbeeld van Pieter Pieterszoon Hein".
datering 1870
technieken gezaagd, geschilderd
materiaal hout, verf
afmetingen (cm) hg 18,0 / br 33,0 / dp 27,5
associatie Piet Heyn, Piet Hein, Delfshaven, Rotterdam, eerste steen, H. Lengkeek, standbeeld, metselen, troffel, kalk, ambacht, herdenking, jubileum, feest, held, scheepvaart, WIC, West-Indische Compagnie, zilvervloot
inventarisnr. Museum Rotterdam 40776

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken