Museum Rotterdam

Collectie

Dankalbums Antwerpse vluchtelingen 1914-1915 in bewerkte kist

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4
Beeld 5
Beeld 6
Beeld 7
Beeld 8
Beeld 9
Beeld 10

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Dankalbums Antwerpse vluchtelingen 1914-1915 in bewerkte kist
beschrijving Houten kist met scharnierend deksel aan bovenzijde; op de kist rondom florale reliëfversiering in metaal, met op deksel de Barmhartige Samaritaan; binnenzijde van deksel is bekleed met Nederlandse vlag met in linkerbovenhoek in blauw een hand met een groen hart, tevens de Belgische vlag; de bodem van de kist is bekleed met Nederlandse vlag; los in kist aan zwart-geel-rood koordje een klein sleuteltje. De kist bevat drie ingebonden albums in verschillend formaat, waarvan het grootste geheel is verluchtigd, met voorop het wapen van Rotterdam; de kleinere zijn voorzien van reeksen namen; tevens een aanbiedingsbrief (dd 1915.12.21) en een losse foto.
trefwoorden album, boek, informatievorm, kist, houder
opschrift / merk In het grote album: "Aan de Stade Rotterdam / uit dankbare bewondering aangeboden". Op kleinere albums: "DE / BELGISCHE VLUCHTELINGEN / TE ROTTERDAM / 1914-1915 / IN DANKBARE AANDENKEN". Gesigneerd "A. Kas".
vervaardiger reliëf en aquarel: Achille Kas (1861 - 1927)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam / België, Antwerpen, Brussel
datering 1914 - 1915
materiaal hout, textiel, leer, papier, metaal
afmetingen (cm) kist: hg 36,5 / br 43,0 / dp 8,0
associatie Eerste Wereldoorlog, oorlog, Antwerpen, België, vluchteling, gemeentebestuur, stadhuis, Stadsdriehoek, Stadscentrum, Rotterdam, gelijkenis, bijbel, religie, migratie, dankalbum, dankbetuiging
vorm & decoratie herinneringsalbum, allegorie
inventarisnr. Museum Rotterdam 40848

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken