Museum Rotterdam

Collectie

Kuip van preekstoel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kuip van preekstoel
beschrijving Deel van preekstoel met op de kuippanelen in reliëf de halffiguren van Christus als de Goede Herder met een schaap op de schouders, Maria van Egypte met kruis in de handen. Op de voorste twee hoeken een gevleugeld evangelistensymbool.
herkomst Afkomstig uit de H. Barbarakerk aan de Crooswijkseweg te Rotterdam, gebouwd in 1922 als vervanging van een noodkerk in de Pijperstraat. In 1922 is de preekstoel uit een kerk in wassenaar gekomen. Oorspronkelijk zou de preekstoel in Zuid-Limburg hebben gestaan. De Barbarakerk is in 1974 aangekocht door de gemeente om te verbouwen tot sporthal. Toen is de preekstoel aangekocht door het museum.
trefwoorden preekstoel, meubilair, reliëf, houtsnijwerk, beeldhouwwerk, beeldmateriaal
plaats vervaardiging België, Antwerpen?
datering 1730 - 1750
materiaal eikenhout, hout
afmetingen (cm) hg 109,5 / hg met metalen frame 114,5 / br 135,0 / dp 105,0 / circa 125 kg
associatie Rotterdam, Kralingen-Crooswijk, Oud Crooswijk, Crooswijkseweg, heilige, Barbara, Barbarakerk, kerk, rooms-katholicisme, religie, Christus, Maria van Egypte, evangelist, bijbel
vorm & decoratie meubel, figuur, vrouw, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 41110-A

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken