Museum Rotterdam

Collectie

Kleurenkaart voor Moline (enamel) tevens voor Moluco en Molivite verf met tweeënveertig kleuren van Molyn & Co Rotterdam

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kleurenkaart voor Moline (enamel) tevens voor Moluco en Molivite verf met tweeënveertig kleuren van Molyn & Co Rotterdam
beschrijving Kleurenkaart voor Moline (enamel) tevens voor Moluco en Molivite verf met tweeënveertig kleuren van Molyn & Co Rotterdam, gedrukt op drieslag kartonnen vouwblad, staand formaat. Op voorzijde afbeelding van Japanse waaier met daarop het gezicht van een Japanse vrouw, omlijst door bloemen en linten met als inzet een rechthoekige afbeelding van een Hollandse polder met molens. Groene rand langs alle zijden.
trefwoorden kleurkaart, folder, informatievorm
opschrift / merk Vz: "MOLINE / (ENAMEL) / N.V. LAK-, VERNIS- EN VERFFABRIEK / MOLYN & CO / ROTTERDAM (HOLLAND) / Ao. 1828 / MANUFACTURERS OF ALL KINDS / OF VARNISHES FOR VARIOUS / INDUSTRIAL PURPOSES".
datering 1950
technieken gedrukt
materiaal papier, verf
afmetingen (cm) hg 15,7 / br 17,3
associatie arbeid, Rotterdam, verffabriek, verf, Molyn, Japan, lakwerk
vorm & decoratie figuur, vrouw, molen
inventarisnr. Museum Rotterdam 42319

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken