Museum Rotterdam

Collectie

Glazen mosterdpot met zilveren standaard, oor en deksel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Glazen mosterdpot met zilveren standaard, oor en deksel
beschrijving Zilveren komvormige houder bestaande uit drie ribben die bovenrand dragen en op gebogen pootjes rusten, staand op driehoekig ingezwenkt grondvlak, rustend op bolpootjes, lusvormig oor, scharnierend ingesnoerd klokvormig deksel met inkeping in de buitenrand en bolvormig knopje (A), komvormig kristallen bakje met zilveren montuur langs bovenrand (B). Buitenzijde van bovenrand en driehoekig grondvlak gegraveerd met palmetmotieven tussen fijn gevijlde parelrand, bovenzijde deksel fijn gegraveerd met golflijn en stippels, fijn gevijlde parelrand op oor, schubmotiefjes op de pootjes (A), bakje geslepen in diamantvormen en langgerekte facetten (B).
trefwoorden mosterdpot, pot, vaatwerk, houder
opschrift / merk Bovenzijde deksel (bij scharnier): - meesterteken: "GP" boven liggend half maantje met aan de punten een stip, in vierkant; - jaarletter: "H" copperplate kapitaal in letter-volgend contour. Op een van de ribben buitenzijde: - minervakop (kopje naar links in cirkel). Bodem onderzijde driehoekig grondvlak: - lopende leeuw naar rechts in zeshoek, "2"; - meesterteken: "GP" boven liggend half maantje met aan de punten een stip, in vierkant kruispunt van de drie ribben onderzijde; - meesterteken: "GP" boven liggend half maantje met aan de punten een stip, in vierkant.
vervaardiger zilversmid: Gerardus Peeters (Rotterdam 1772 - Rotterdam 1842)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1817
technieken gegoten, gevijld, gegraveerd
materiaal zilver, glas, loodglas
afmetingen (cm) hg 10,5 / br 10,5 / dp 7,5 / 85 gram
associatie opdienen
inventarisnr. Museum Rotterdam 424-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken