Museum Rotterdam

Collectie

Zeer klein metalen scheerapparaat in een rood-wit kunststof doosje, in de originele kartonnen verpakking “The Laurel Ladies Boudoir Safety Razor”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Zeer klein metalen scheerapparaat in een rood-wit kunststof doosje, in de originele kartonnen verpakking “The Laurel Ladies Boudoir Safety Razor”
beschrijving Zeer klein scheerapparaat van blank metaal met afschroefbare steel. In een rechthoekig kunststof doosje waarvan de onderste helft van wit kunststof is met tekst in reliëf aan de onderzijde en een bovenste helft van rood kunststof met tekst in reliëf naast het beeldmerk, een zijaanzicht van een vrouwengezicht binnen een lauwerkrans. Dit geheel in een klein rechthoekig kartonnen doosje met groen fond en zwart met witte belettering. 1. scheermeshouder; 2. doosje (wit); 3. deksel van doosje (rood, met vrouwenkopje binnen lauwerkrans); 4. kartonnen verpakking (groen).
trefwoorden scheermes, scheerapparaat, uitrusting, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Kartonnen verpakking: "The LAUREL Ladies Boudoir SAFETY RAZOR / THE SAFEST OF ALL SAFETY RAZORS / A LAUREL VOOR THE LADIES TOO / MADE IN SHEFFIELD ENGLAND BY GEO. H. LAWRENCE LTD.". Kunststof doosje: "The Laurel LADIES BOUDOIR SAFETY RAZOR" (deksel) en "MADE IN ENGLAND" (onderkant). Scheermeshouder: "LAUREL MADE / IN ENGLAND".
vervaardiger Geo. Lawrence Ltd.
plaats vervaardiging Groot-Brittannië, Engeland, Sheffield
datering 1950 - 1970
materiaal kunststof, metaal, karton
afmetingen (cm) doos: hg 3,0 / br 4,4 / dp 1,6 / scheermes: hg 4,0 / br 2,1 / dp 1,2
associatie verpakken, reclame, vrouw, scheren, persoonlijke verzorging
vorm & decoratie verpakking, toiletartikel
inventarisnr. Museum Rotterdam 43940-A-D

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken