Museum Rotterdam

Collectie

Philips radio type BX290U

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Philips radio type BX290U
beschrijving Overwegend bruine radio. Voorzijde: voor een crème-goudkleurig geweven stukje textiel staat een waaier van twaalf blank kunststof staafjes; met z´n allen dragen deze de schaal waarop de namen van de stations staan. De vorm van de radio is taps: van boven breed van onder smal. Links en rechts van de onderzijde van de kast bevinden zich de volume- en de zoekknop met er direct achter de aan-uit schakelaar. De achterzijde en onderzijde bestaan uit geperforeerd bordkarton. Aan de achterzijde bevinden zich de met een tekening aangegeven aansluiting voor antenne en aarde. Een van dun koperdraad gemaakte 'pijpenkrul' zou dienst moeten doen als antenne.
trefwoorden radio, radio_ontvanger
opschrift / merk Gedrukt op een aluminium plaatje: "Philips made in Holland". Gestanst in het plaatje: "Type B.X. 200 NR: E 82816". ["200" moet waarschijnlijk "290" zijn]
vervaardiger fabrikant: Philips
plaats vervaardiging Nederland, Eindhoven
datering 1949
materiaal bakeliet, kunststof, hout, karton, glas
afmetingen (cm) hg 22,0 / br 26,0 / dp 16,0
associatie communicatie, audio
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 44835

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken