Museum Rotterdam

Collectie

Bruine, glazen fles met stop en label: “Pulv. Secal. Cornut.”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Bruine, glazen fles met stop en label: “Pulv. Secal. Cornut.”
beschrijving Een bruine, transparante, glazen fles met korte, brede, geslepen hals met vlakke bovenrand. De fles is geschouderd. De stop is achthoekig en geslepen. De stop is ingesnoerd en overtrokken met zeemleer dat in de insnoering met een touwtje bijeengebonden is. In de holte daaronder is een residu van wit poeder te zien. Het witte label met zwarte tekst heeft een gouden randje.
trefwoorden apothekersfles, fles, houder
opschrift / merk Voorzijde, label, geschilderd: "PULV. / SECAL.CORNUT.". Voorzijde, op schouder, gegraveerd: "18". Voorzijde, stickers: "5-2 / 237", "1093". Stop, onderzijde rand, gegraveerd: "19" en "20" over elkaar?
datering 1890 - 1920
technieken geblazen
materiaal glas, zeemleer, vezelmateriaal
afmetingen (cm) hg 12,2 / dm 6,7 / hg met stop 14,2
associatie gezondheidszorg, apotheek, apothekersuitrusting, stopfles, medicijnfles, gezondheid, ziekte, geneesmiddel, medicijn, chemie, winkel, recept, farmacie, verpakken, bewaren, apothekersgerei
vorm & decoratie verpakking, conservatiefles
inventarisnr. Museum Rotterdam 46473-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken