Museum Rotterdam

Collectie

Likeurstel: rond blad op pootjes, ronde houder voor karaf op pootjes, kristallen karaf met stop en elf likeurglaasjes op voet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Likeurstel: rond blad op pootjes, ronde houder voor karaf op pootjes, kristallen karaf met stop en elf likeurglaasjes op voet
beschrijving Rond blad met opstaande opengewerkte rand, op drie gecannelleerde pootjes (1), ronde houder voor karaf op drie pootjes door middel (2), kristallen karaf met stop (3.A-B), elf likeurglaasjes op voet (4-14). Opstaande rand opengewerkt met rozetten tussen ranken en griffioenen, Houder bestaat uit opengewerkte rand met palmetten, afhangende aangezette wijntakken tussen de poten, gladde vierzijdige poten met adelaarskop bekroond en eindigend in klauw.
trefwoorden karaf, likeurstel, drinkglas, drinkgerei, vaatwerk, houder
opschrift / merk Bodem blad onderzijde: - meesterteken: "AE" boven "G" in ruit, boven in de ruit een lelie; - vrouwenkopje en face. Bodem blad bovenzijde: - mannenkop en face, "5" rechts van gezicht, in ovaal; - haantje in staande zeshoek. Binnenzijde pootjes: - meesterteken: idem (twee keer); - vrouwenkopje en face; - leeuwenkop; - haantje in staande zeshoek.
plaats vervaardiging Frankrijk
datering 1800 - 1825
technieken gegoten, gezaagd
materiaal zilver, glas
afmetingen (cm) blad: hg 6,8 / dm 22,0 / houder: hg 9,8 / dm 9,8 / karaf: hg 26,0 / glaasje: hg 6,0
associatie drinken, opdienen
vorm & decoratie glas, bloem, flora, rank, mythologisch dier, dier, palmet, druif, vrucht, adelaar, vogel
inventarisnr. Museum Rotterdam 465-1-14

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken