Museum Rotterdam

Collectie

Brandblusser, recht rond model met verstevigingsranden met rugbanden, bronzen kraan en rubber slang met bronzen tuit

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Brandblusser, recht rond model met verstevigingsranden met rugbanden, bronzen kraan en rubber slang met bronzen tuit
beschrijving Brandblusser recht rond model met verstevigings randen met rugbanden en bronzen kraan en rubber slang met bronzen tuit.
trefwoorden blusapparaat, brandbestrijdingsuitrusting
opschrift / merk Wit met stempelletter: "17". Op opgeplakt papier (dubbele laag): "KONINKLIJKE FABRIEK", "van BRANDSPUITEN en verder BRANDBLUSCH en REDDINGSMATERIËEL" "Goudsche Wagenstraat 70 - Rotterdam", "Men vulle dezen koperen Extincteur met het zout (uit het blauwe busje) en daarna met gewoon water tot aan den stand der kraan, vervolgens giet men de vloeistof (uit het roode busje) in den looden buis waartoe zij in een bijna horizontalen stand wordt gehouden. Genoemde looden buis schroeve men, na de vulling, in den cylinder en late het geheel in rust totdat de werking vereischt wordt, waartoe de Extincteur slechts wordt omgekeerd, waarna zij direct in werking treedt, en ook moet uitwerken om daarna gezuiverd en opnieuw gevuld te worden. Voor de goede werking is het nadeelig de toestel te keeren, zonder de vloeistof uit te spuiten of te doen wegvloeien. De chemicaliën voor beide vullingen zijn bij de ondergeteekende fabrikanten te bekoomen.", "A. BIKKERS & ZOON".
vervaardiger Bikkers & Zoon
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam, Goudsche Wagenstraat 70
datering 1900 - 1920
materiaal koper, ijzer, brons, rubber, canvas, papier
afmetingen (cm) hg 76,5 / over kraan br 35,0 / dm 25,0 / slang met tuit lg 110,0
associatie brandweer, blussen, vuur, brand, Bikkers, metaalgieterij, extincteur, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Goudsewagenstraat
inventarisnr. Museum Rotterdam 47347

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken