Museum Rotterdam

Collectie

Houten lessenaar waarin gereedschappen, met hellende deksel

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Houten lessenaar waarin gereedschappen, met hellende deksel
beschrijving Rechthoekige, donkerbruine, lessenaar, met hellend klapdeksel met twee ijzeren scharnieren en aan de voorkant onderaan een lade, met sleutelgat aan voorzijde en slot. Bodem vrij door steunen op zijkanten. Binnenkant kist blank hout. Kist hoogstwaarschijnlijk uit bestaand materiaal en afvalstukjes samengesteld, mogelijk een gehoute deur, gezien de sporen aan de binnenkant en de oude nummers op de achterkant. Kist bevat diverse losse voorwerpen, zoals drie houten handvatten, een versleten borstel, een rechthoekig plaatje mica, een leren hoesje met riempje als bescherming voor een vinger en twee leren labels met draag-riempjes. Tevens hierin een metalen plaatje van de rijwielbelasting.
herkomst Wagenmakerij Hoogvliet aan de Dordtsestraatweg 589 te Rotterdam.
trefwoorden kist, kastmeubilair, lessenaar, meubilair, interieurinrichting
opschrift / merk Op rijwielbelastingplaat: "Rijwielbelasting / 1939 / 1940". Op borstel: "SUNLIGHT / De zachtste en schoonste / ZEEP".
vervaardiger Wagenmakerij Hoogvliet
datering 1875 - 1950
materiaal hout, ijzer, leer, mica, haar
afmetingen (cm) hg 29,0 / br 49,5 / dp 35,5
associatie arbeid, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Feijenoord, Vreewijk, Dordtsestraatweg, Hoogvliet, wagenmakerij, wagenmaker, rijtuigmakerij, administratie, werkplaats, hergebruik, zeep
vorm & decoratie meubel
inventarisnr. Museum Rotterdam 47574

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken