Museum Rotterdam

Collectie

Biblia, dat is de gantsche H. Schrifture

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Biblia, dat is de gantsche H. Schrifture
beschrijving Biblia, dat is de gantsche H. Schrifture, varvattende alle de Canonijcke boecken des Ouden en des Nieuwen Testaments. Door last van de Hoog Mog. Heeren Staten Generael der Vereenighde Nederlanden, en volgens het besluijt van de Synode Nationael, gehouden tot Dordrecht in de jaren 1618 ende 1619. Uyt de oorspronckelicke talen in onse Nederlandsche tale getrouwelick overgeset. Met consent van de Ed. Gr. Achtb. Heeren Burgermeesteren in Amsterdam. Te Amsterdam, by I. van der Putte, Wed. I. van Hekeren, H. Burgers, P. Verschueren, C. Oterlyk, Ph. Losel, I. Spanseerder. 328 + 124 + 148p. Voorin handgeschreven opdracht door W. Fredrikx Hooftman, Philip Manus Finck, Henrik Krieger, d.d. 27 januari 1792.
herkomst Afkomstig van de Rotterdamsche Zakkendragers. In het jaar 1792 door de toenmalige bestuurders W. Fredrikx, Philip Manus Finck en Hendrik Krieger aangekocht van de opbrengst van "'t oude tin dat hier lag in een hoek", zoals in een vers op het schutblad te lezen staat. Uit dit boek werd dagelijks door een der hoofdlieden een hoofdstuk voorgelezen, alvorens de zakkendragers 's morgens aan het werk gingen.
trefwoorden bijbel, oude_druk, boek, informatievorm
vervaardiger Putte, I. van der / Hekeren, Wed. I. van / Burgers, H. / Verschueren, P. / Oterlyk, C. / Losel, Ph. / Spanseerder, I.
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 1715 - 1792
technieken gedrukt
materiaal papier, karton, leer, koper
afmetingen (cm) hg 28,5 / br 24,5 / dp 11,0
associatie Rotterdam, zakkendrager, tin, graanweger, graanmeter, gilde, statenvertaling
inventarisnr. Museum Rotterdam 49694

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken