Museum Rotterdam

Collectie

Grote zeer rijk bewerkte bronzen pendule

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grote zeer rijk bewerkte bronzen pendule
beschrijving Zeer rijk bewerkte pendule, in bronskleur gepatineerd, met in een bonte mengeling van stijlen, voluten, guirlandes, putti en een bekronende vaas. De vergulde in reliëf gegoten wijzerplaat met losse email cartouches met blauwe uurcijfers op een wit fond. Geblauwd stalen 'Breguet' wijzers. De achterzijde met gecontourneerde vlakken met voluten en een ruitpatroon. Het uurwerk met ankergang. De slinger-ophanging ooit gemoderniseerd van een draad-ophanging naar een slingerveer. Slagwerk met sluitplaat, van het gebruikelijke Franse type.
herkomst Langdurig bruikleen Erasmusstichting. Uit het bezit van Elie van Rijckevorsel; stond in pand Parklaan 3, Rotterdam.
trefwoorden pendule, klok, uurwerk, meetinstrument
plaats vervaardiging Frankrijk? België?
datering 1870 - 1900
materiaal messing, staal, email, glas
afmetingen (cm) hg 71,0 / br 59,0 / dp 23,0
associatie Erasmusstichting, Van Rijckevorsel, Parklaan, Rotterdam, Stadscentrum, Nieuwe Werk, meten, tijdmeten, burgerij
inventarisnr. Museum Rotterdam 5125

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken