Museum Rotterdam

Collectie

Penning op het zilveren bruiloftsfeest van H.R.W. De Bruijn (wijnkoper te Rotterdam) en C.J.M. Serruijs op 15 augustus 1864

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op het zilveren bruiloftsfeest van H.R.W. De Bruijn (wijnkoper te Rotterdam) en C.J.M. Serruijs op 15 augustus 1864
beschrijving Vz: onder een hemellicht twee uit de wolken komende samengevouwen handen, aan een lint twee door een rozenkrans omgeven wapenschilden vasthoudende, die op een gevleugeld engelenkopje rusten. Op de wapenschilden initialen. Omschriften in het latijn. Kz: boven en onder de jaartallen in Romeinse cijfers. Ertussen zes-regelige tekst.
trefwoorden huwelijkspenning, gelegenheidspenning, penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: op wapenschilden "H.R.W. / d.B." en "C.J.M. / S.", omschrift "AD OPTATAM PERVENIANT SENECTUTEM! / ET POSTEA VITAM HABEATIS AETERNAM". Kz: "XV AUGUSTUS MDCCCXXXIX / ZILVEREN / BRUILOFTSFEEST / VAN / H.R.W. de BRUIN / EN / C.J.M. SERRUIJS".
vervaardiger Johan Philip Matthias Menger (Utrecht 1845 - Utrecht 1912)
datering 1864
technieken geslagen
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 5,0
associatie Zilveren huwelijk, 25-jarig huwelijk, huwelijk, bruiloft, feest, Rotterdam
vorm & decoratie familiepenning
inventarisnr. Museum Rotterdam 51518

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken