Museum Rotterdam

Collectie

Maçonniek vlammend zwaard

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Maçonniek vlammend zwaard
beschrijving Maçonniek zwaard: vlammend, tweesnijdend lemmet; vlakke pareerstang met driepas uiteinde; convexe, vlakke greep; appel in vorm doodshoofd met beenderen. Op lemmet onder meer verguld; zon, schietlood, leidekkershamer, winkelhaak, passer, zuil met doodshoofd waaronder cartouche met initialen "S & Z". Symbolen voor en achterzijde lemmet zijn niet gelijk; op pareerstang voorzijde: alziend oog, zon, maan; op pareerstang achterzijde: winkelhaak, hamer en troffel in driehoek, zon en maan; op greep voorzijde: kruis met roos; op achterzijde: passer en winkelhaak; appel: doodshoofd met gekruiste beenderen.
trefwoorden zwaard, attribuut
opschrift / merk Voorzijde op lemmet in cartouche: "S & Z". Achterzijde op lemmet in cartouche "Solingen".
plaats vervaardiging Duitsland, Solingen
datering 1800 - 1850
technieken vuurverguld, verzilverd?
materiaal paarlemoer, messing, staal, goud
afmetingen (cm) lg 100,5 / br 13,5
associatie vrijmetselarij, tempel, engel, Hof van Eden, geheim, ritueel, dekker, loge, ceremonie, spiritualiteit, wapen, gevestwapen, romantiek, kleding, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Oppert
inventarisnr. Museum Rotterdam 51550

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken