Museum Rotterdam

Collectie

Afgietsel van de keerzijde van een penning op de kroning van Willem III en Maria tot koning en koningin van Engeland, Schotland en Ierland

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Afgietsel van de keerzijde van een penning op de kroning van Willem III en Maria tot koning en koningin van Engeland, Schotland en Ierland
beschrijving Vz: Engeland als gekroonde vrouw ontvangt de door een krijgsgodin verbeelde hulp van de Nederlanden; op de achtergrond zee met schepen; linksvoor het wapenschild van de koning, daarnaast een pilaar met vrijheidshoed. Omschrift. Kz: blanco.
trefwoorden penning, afgietsel, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "M. BRIT. EXP. NAV - BAT. LIB. REST. ASSERTA" (Groot-Brittanniƫ door de scheepstocht van de Hollanders verlost, hersteld en verzekerd).
datering 1689
materiaal lood, metaal
afmetingen (cm) dm 5,9
associatie koning-stadhouder, prins, Willem III, Oranje, Maria van York, Maria Stuart II, kroning
inventarisnr. Museum Rotterdam 51583

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken