Museum Rotterdam

Collectie

Penning op Prins Frederik 50 jaar grootmeester der vrijmetselaren

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op Prins Frederik 50 jaar grootmeester der vrijmetselaren
beschrijving Voorzijde: borstbeeld Prins Frederik in uniform van veldmaarschalk naar links gewend, omhangen met de tekenen van zijn waardigheid als grootmeester. Omschrift. Keerzijde: de Nederlandse Vrijmetselarij voorgesteld door een met de koninklijke kroon gedekte vrouw, het Nederlands wapen voor de borst, driehoek, passer en schietlood in de linkerhand, legt met de rechterhand een krans op een altaar, wordt gedragen door vrouwenfiguren, waarop, bestraald door van een alziend oog uitgaande lichtstralen, de tekenen van 's Prinsen Waardigheid rusten. Op de naar voren gekeerde zijden van het altaar staan jaartallen.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "GVL. FREDERICVS. CAROL. PER L ANNOS M.AP. CAEM. BAT. MAG.", gesigneerd "J. ELION F.". Kz: jaartallen "1816", "1866".
vervaardiger Jacob Samuel Cohen Elion (Amsterdam 1840 - Amsterdam 1893)
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 1866
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 6,0
associatie Prins Frederik, vrijmetselarij, Grootmeester der Vrijmetselarij, Grootoosten der Nederlanden, alziend oog, jubileum, feest
inventarisnr. Museum Rotterdam 51653

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken