Museum Rotterdam

Collectie

Penning op de verloving van koningin Wilhelmina en prins Hendrik

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op de verloving van koningin Wilhelmina en prins Hendrik
beschrijving Vz: borstbeeld van de koningin en prins naar links. Omschrift met twee sterren. Kz: de wapens van Mecklenburg en Nederland waarboven een kroon en twee linten waarop tekst. Onderaan twee samengebonden oranjetakken waardoor een lint met tekst. Tekst in het veld.
herkomst Verzameling J. van Vollenhoven, Rotterdam.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "WILHELMINA KONINGIN DER NEDERLANDEN (*) HENDRIK HERTOG VAN MECKLENBURG- / SCHWERIN (*)". Kz: op lint "PER ASPERA ET ASTRA", "JE MAINTIENDRAI", op lint onder "PROCLAMATIE - 16 OCT. 1900", in het veld "MOGE DEZE GEBEURTENIS, ONDER GODS ZEGEN, BEVORDERLIJK ZIJN AAN HET WELZIJN VAN ONS LAND EN ZIJNE BEZITTINGEN EN KOLONIËN IN OOST EN WEST".
datering 1900
materiaal zilver
afmetingen (cm) dm 4,0
associatie Rotterdam, koningin Wilhelmina, koningin, Wilhelmina, prins Hendrik, prins, Hendrik, koningshuis, Oranjehuis, Oranje, Nederland, kolonie
vorm & decoratie familiepenning
inventarisnr. Museum Rotterdam 51677

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken