Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren schenkkan met zwart houten handvat, buik voorzien van decoraties, knop op deksel in de vorm van een dekselvaas en op handvat in de vorm van een pijnappel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren schenkkan met zwart houten handvat, buik voorzien van decoraties, knop op deksel in de vorm van een dekselvaas en op handvat in de vorm van een pijnappel
beschrijving Breed eivormige buik waarop brede hoge hals, profielrand op schouder, op ronde spreidende voet, smalle geprofileerde banden met gedreven schubachtige motieven op buik verdelen lichaam en voet in vier brede panden, brede lip, gewelfd scharnierend deksel met forse dekselvaas als knop, kettingbevestiging tussen deksel en kan, houten oor in de vorm van vraagteken met bovenop pijnappel. Geciseleerd rijgsnoer langs buitenrand voet en deksel, uitspringende band op buik waarop aangezette rozetten tussen bladguirlandes, op hals aan weerszijden van oor een aangezet cartouche met afhangende bladguirlande langs de zijkant en met glad medaillon binnenin.
trefwoorden schenkkan, kan, vaatwerk, houder
opschrift / merk Bodem onderzijde (ingeslagen): - meesterteken: zonnetje met gezicht en stralenkrans in simpel schild; - jaarletter: "t" cursief onderkast in krulcartouche reeks XI; - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw.
vervaardiger zilversmid: Rudolph Sondagh (Rotterdam 1726 - Rotterdam 1812)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1777
technieken gegoten, geappliqueerd
materiaal zilver, hout
afmetingen (cm) hg 28,8 / br (met oor) 16,0 / dm 12,8 / 870 gram
associatie Rotterdam, schenken, opdienen
vorm & decoratie flora, blad, guirlande
inventarisnr. Museum Rotterdam 5174

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken