Museum Rotterdam

Collectie

Penning op de uitgave van “LA DESCRIPT. DE L’EGYPTE”

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op de uitgave van “LA DESCRIPT. DE L’EGYPTE”
beschrijving Vz: krijgsman in antieke wapenrusting, in de linkerhand een speer met een gelauwerd vaandel waarop de franse haan en verenpen, richt met de rechterhand een kleed op, waaronder een Egyptisch vrouwenfiguur, de rechterarm geleund op een krokodillenkop. Op de achtergrond piramides, Egyptische tempel en een palmboom. Kz: brede rand met Egyptische godheden, de scarabee en Egyptische lettertekens, hiëroglyfen (?), daarbinnen in een bladerkrans een tekst.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: in afsnede "GALLIA . VICTRICE . AEGYPTVS . REDIVA / MDCCXCVIII", gesigneerd onderaan. Kz: "S.M. / LOUIS XVIII / ORDONNE / QUE LES ÉDITIONS / DE LA DESCRIPT. DE L'EGYPTE / SOIENT MULTIPLIEES"; gegraveerd "P. STADNITSKI / RENTIER / A NIMEGUE", "PUBLIÉ PAR C.L.F. PANCKOUCKE".
vervaardiger Jean Jacques Barre
plaats vervaardiging Frankrijk
datering 1826
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 6,8
associatie Egypte
inventarisnr. Museum Rotterdam 53040

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken