Museum Rotterdam

Collectie

Penning op de bewaarde rust in de stad Rotterdam

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op de bewaarde rust in de stad Rotterdam
beschrijving Vz: wapen van Rotterdam tussen "S" en "C" (Senatu Consulto = de senaat / vroedschap gehoord hebbende); daaronder opgehangen doek waarop tekst. Kz: het altaar des vaderlands, waarop tekst.
herkomst Afkomstig uit onbeheerde inboedels uit de Kolonie Suriname, waarvoor de rechtverkrijgenden na onderzoek niet meer op te sporen zijn. Namens het bestuur van de Kolonie Suriname zijn zij ten behoeve van en ter plaatsing in het Museum van Oudheden te Rotterdam aangeboden.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: "Erkentenis / voor de bewaarde Rust / binnen de Stad / bij de herstelling / van 's-Lands / wettige Constitutie / Ao. 1787". Naast het wapen: "S" en "C" (Senatu Consulto = de senaat / vroedschap gehoord hebbende). Kz: omschrift "GEHOUW EN GETROUW", op altaar "EEN- / DRAGT", afsnede "STEEVEN VAN / WAGENINGEN".
datering 1787
materiaal goud
afmetingen (cm) dm 3,6
associatie Rotterdam, bewaarde rust, rustbewaarder, heraldiek, kolonie, Suriname
vorm & decoratie wapen, stadswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 57497

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken