Museum Rotterdam

Collectie

Penning uitgereikt door curatoren der Utrechtse Universiteit aan de - in de Tiendaagse Veldtocht - uitgetrokken studenten

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning uitgereikt door curatoren der Utrechtse Universiteit aan de - in de Tiendaagse Veldtocht - uitgetrokken studenten
beschrijving Vz: de zon van de Academie, gedekt met het wapen van de stad Utrecht. Kz: krans van twee samengebonden lauriertakken; bovenin een jagershoorn.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "SOL IUSTITIAE ILLUSTRA NOS" (Moge de zon van Justitie ons verlichten), roosje. Kz: in het veld "PATRIAE / DEFESORIBUS / ACAD: TRAJECT: / CIVIBUS / CURATORES / MDCCCXXXI" (Aan de verdedigers van het vaderland, burgers van de Utrechtse Academie de Curatoren 1831).
datering 1831
materiaal metaal, ijzer
afmetingen (cm) dm 3,4
associatie Utrecht, universiteit, Tiendaagse Veldtocht, Nederland, Belgiƫ, afscheiding
inventarisnr. Museum Rotterdam 57537

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken