Museum Rotterdam

Collectie

Penning op het derde eeuwfeest van de inneming van Den Briel door de Watergeuzen

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op het derde eeuwfeest van de inneming van Den Briel door de Watergeuzen
beschrijving Vz: borstbeeld Willem de Zwijger, op twee lauwertakken. Kz: staande vrouw, met haar linkervoet het Spaanse wapen vertrappende, houdt een lauwerkrans boven het door vlaggen en krijgstuig omgeven wapen van Den Briel, waarachter speer met vrijheidshoed en wimpel met "LIBERTAS PATRIAE" en in haar linkerhand vaandel.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "TER HERINNERING AAN HET DERDE EEUWFEEST 1 APRIL 1872. HET DANKBARE NAGESLACHT.", om het borstbeeld "WILLEM I PRINS VAN ORANJE / GRONDLEGGER ONZER VRYHEID". Kz: omschrift "GRONDVESTING VAN NEERLANDS ONAFHANKELIJKHEID", in de afsnede "1 APRIL 1572" en "POSTHUMUS - AMSTERDAM", op vaandel "MET GOD VOOR VADERLAND EN ORANJE", op wimpel "LIBERTATIS PATRIAE" (vrijheid voor het vaderland).
vervaardiger J.D. Posthumus
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 1872
technieken geslagen
materiaal koper
afmetingen (cm) dm 5,7
associatie Willem van Oranje, Willem I van Oranje, Willem I, prins Willem I, Willem de Zwijger, Oranje, Brielle, Den Briel, Spanje, 1 april, Alva, watergeus, oorlog, Tachtigjarige oorlog
inventarisnr. Museum Rotterdam 57599

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken