Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren inktstel “ERKENTENIS VRIENDSCHAP” met blauw glazen inktpot en zandstrooier

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren inktstel “ERKENTENIS VRIENDSCHAP” met blauw glazen inktpot en zandstrooier
beschrijving Ovaal blaadje (1) met opstaande buitenrand; op blaadje staat kleine kaarsenhouder (2) op drie gebogen spijlvormige pootjes tussen een eierdopvormige inktpot en zandstrooier, elk met los deksel (met openingen voor respectievelijk te dopen en te strooien) en blauw glazen binnenbak (3A-C, 4A-C). Een losse pin schuift door ringvormige lusjes die aan de voorwerpen op het blaadje zijn bevestigd en door bodem van blaadje perforeren. Opengewerkte opstaande buitenrand met ruitvormen, wanden inktpot en zandstrooier opengewerkt met spitsboogvormen, hierboven een filetrand. Langs buitenrand deksel van inktpot en zandstrooier aangezette gegoten parelrand.
trefwoorden inktpot, pot, strooier, houder, inktstel
opschrift / merk Buitenrand (ingeslagen): - meesterteken: anker aan ketting binnen gestippeld kader, in ovaal; - jaarletter: "Y" reeks XII; - stadskeur Rotterdam; - "J" in contour; - "erkentenis & vriendschap" (gegraveerd). Bovenrand inktpot en zandstrooier (ingeslagen): - "J" in contour. Buitenwand kaarsenhouder (ingeslagen): - "J" in contour; - gekroonde "o" in ovaal.
vervaardiger zilversmid: Jacobus Lameer
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1805
technieken gezaagd, gegoten
materiaal zilver, glas
afmetingen (cm) hg 7,4 / br 14,7 / dp 9,0 / 305 gram
associatie schrijven
inventarisnr. Museum Rotterdam 577-1-4

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken