Museum Rotterdam

Collectie

Penning ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Muziekgezelschap “Overeenstemming uit Kunstgevoel” te Schiedam

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Muziekgezelschap “Overeenstemming uit Kunstgevoel” te Schiedam
beschrijving Vz: een groep muziekinstrumenten, samengesteld uit een lier, gitaar, viool of violoncel, waldhoorn, pauken, trompetten, muziekboek enz., door een hemellicht bestraald. Kz in een lauwer- en klimopkrans: tekst.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "DE MUZYKVEREENIGING "OVEREENSTEMMING UIT KUNSTGEVOEL" TE SCHIEDAM", in afsnede "OPGERICHT 15 NOVEMBER / 1831". Kz: in een lauwer- en klimopkrans "AAN HAREN ORCHEST-DIRECTEUR W. HUTSCHENRUYTER BIJ HET FEESTELIJK HERDENKEN VAN HAAR BESTAAN ONDER ZIJNE VERDIENSTELIJKE LEIDING GEDURENDE HET VIERDE EENER EEUW. 7 NOVEMBER 1856".
datering 1856
materiaal zilver
afmetingen (cm) dm 4,0
associatie muziek, vereniging, Schiedam, Wouter Hutschenruyter, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 57708

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken