Museum Rotterdam

Collectie

Penning op de viering van 50 jaar onafhankelijkheid te Voorburg, door de overgebleven leden van het 2e regiment Gardes d’ honneur, verenigd geweest te Metz

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op de viering van 50 jaar onafhankelijkheid te Voorburg, door de overgebleven leden van het 2e regiment Gardes d’ honneur, verenigd geweest te Metz
beschrijving Vz: de Nederlandse maagd met stedenkroon, speer en vrijheidshoed, zittend te midden van Nederlands wapenschild, vaandels en krijgstrofeeën; links en rechts eiken- en oranjetak. Kz: in het midden de lijst van 25 aanwezigen; links en rechts de afwezigen.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: in afsnede "VIJFTIGJARIGE FEESTVIERING / DER OVERGEBELEVENE LEDEN / VAN HET TWEEDE REGIMENT / GARDES D' HONNEUR / VEREENIGD GEWEEST TE METZ 1813 / HUIZE VREUGD EN RUST BIJ VOORBURG.", bovenaan "18 JUNY 1863", rechtsonder gesigneerd. Kz: geen.
vervaardiger Salomon Isaac de Vries (Den Haag 1816 - Amsterdam 1886)
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag
datering 1863
materiaal zilver
afmetingen (cm) dm 7,0 / 111 gram
associatie 1813 - 1863, halve eeuw, Nederlands Onafhankelijkheid
inventarisnr. Museum Rotterdam 57722

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken