Museum Rotterdam

Collectie

Penning op Kozakjesdag te Utrecht, of het vijftig jaar geleden binnentrekken der Kozakken te Utrecht in 1813, herdacht in 1863

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op Kozakjesdag te Utrecht, of het vijftig jaar geleden binnentrekken der Kozakken te Utrecht in 1813, herdacht in 1863
beschrijving Vz: het wapen van de gemeente Utrecht, hangend en bevestigd aan een lans, waarop een vrijheidshoed. Onder de hoed een wimpel waarop de jaartallen. Links en rechts van het wapen Oranjetakken. Kz: tekst.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: op wimpel "1813 - 1863". Kz: in het veld "28 / NOVEMBER / 1813", daaronder in het veld de Mercuriusstaf, omschrift binnen een krans van 50 sterren "GESLAGEN AAN 'S-RIJKS MUNT 28 NOVEMBER 1863".
vervaardiger 's Rijks Munt
plaats vervaardiging Nederland, Utrecht
datering 1863
technieken geslagen
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 3,4
associatie Utrecht
inventarisnr. Museum Rotterdam 57735

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken