Museum Rotterdam

Collectie

Penning op het 25-jarig bestaan der N.V. Blaauwhoedenveem

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op het 25-jarig bestaan der N.V. Blaauwhoedenveem
beschrijving Vz: Oude Waag te Amsterdam, omgeven door krans van korenaren en granaatappels, waartussen de gekroonde wapens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Kz: Bovenaan een opslagplaats met koopmanswaren, op voorgrond een weegschaal met op lint: "NI çA NI LA". Daaronder ter weerszijden een Mercuriusstaf, waaraan vijf schilden met de namen der vijf werelddelen en de koppen der bewoners.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift "NAAMLOOZE VENNOOTSCHAP - BLAAUWHOEDENVEEM -", ter weerszijden van wapen van Amsterdam "16-16", gesigneerd en gedateerd "J.C. Wienecke 1911". Kz: in het middenveld gegraveerd "29 SEPT. 1911 / AANGEBODEN AAN / DE COMMISSARISEN / BIJ HET / 25 JARIG BESTAAN / DER / VENNOOTSCHAP", op lint "NI çA NI LA".
vervaardiger N.V. Koninklijke Utrechtsche Fabriek van juweelen, zilverwerken en penningen van C.J. Begeer / ontwerp: Johannes Cornelis Wienecke (Heiligenstadt 1872 – Apeldoorn 1945)
plaats vervaardiging Nederland, Utrecht
datering 1911
technieken geslagen
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 7,4
associatie Rotterdam, Amsterdam, Blaauwhoedenveem, bedrijf, haven, jubileum, feest
vorm & decoratie gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 57930

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken