Museum Rotterdam

Collectie

Ovale plaquettepenning op het overlijden van Anna Margareta Vermeulen

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Ovale plaquettepenning op het overlijden van Anna Margareta Vermeulen
beschrijving Vz: op een sarcofaag ligt een dode opgebaard naar rechts. De voorkant van de sarcofaag is versierd met een cartouche met aan weerszijden geraamtes. Boven de dode zweven twee putti die een banderol vasthouden, waarop gegraveerd staat: Christus is u leven, sterven is u gewin. Kz: op een cartouche, gevormd door doodsbeenderen, met ruimte voor een gegraveerde inscriptie, zit een bellenblazende putto, geflankeerd door twee geraamtes, de ene met een rokende fakkel in de hand, de ander met een zeis.
trefwoorden overlijdenspenning, gelegenheidspenning, plaquette, penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: in cartouche gegraveerd "Saligh sijn de dooden die / inden Heere sterven van nu aen / Ja seyt de Geest opdat sij rusten / moghen van haren arbeyt. / Apocalipsis C19, V.13". Kz: onderaan kleine gevleugelde cartouche, met daarin gegraveerd "Gedenckt te / sterven", op cartouche gegraveerd "Ter gedachtenis van / ANNA MARGARETA / VERMEULEN / In den Heere / ontslapen den / 25 januarij / 1673". Randschrift onleesbaar.
vervaardiger W. Muller
datering 1673
technieken gegoten
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 7,0 / br 6,6
vorm & decoratie begrafenispenning, familiepenning
inventarisnr. Museum Rotterdam 58035

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken