Museum Rotterdam

Collectie

Penning op het Eeuwfeest van de Spaarbank te Rotterdam

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning op het Eeuwfeest van de Spaarbank te Rotterdam
beschrijving Vz: twee naar elkaar toegekeerde vrouwen, de ene met een schip (= de Scheepvaart) en de andere met een hoorn des overvloeds (= de Handel), houden de voorgevel van het gebouw van de spaarbank boven het gekroonde wapen van Rotterdam, aan weerszijden daarvan tekst. Kz: het pand waarin de spaarbank gesticht werd (de Vleeshal aan de Botersloot) tussen de jaartallen "1818" en "1918", met tekst er onder.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: omschrift in gestileerde letters "SPAARBANK - TE - ROTTERDAM", ter weerszijden "OPGERICHT - IN MEI / 18-18", boven stadswapen gesigneerd "CJH". Kz: ter weerszijden gebouw "1818 - 1918", daaronder "AANGEBODEN DOOR / COMMISSARISSEN DER SPAARBANK / TE ROTTERDAM BIJ GELEGENHEID / DER HERDENKING VAN HET / 100-JARIG BESTAAN / 19 . 6 MEI . 18".
vervaardiger N.V. Koninklijke Utrechtsche Fabriek van juweelen, zilverwerken en penningen van C.J. Begeer / Chris van der Hoef (Amsterdam 1875 - Den Haag 1933)
plaats vervaardiging Nederland, Utrecht
datering 1918
technieken geslagen
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 7,5
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Botersloot, bank, spaarbank, jubileum, feest, vleeshal
vorm & decoratie jubileumpenning, figuur, vrouw, gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 58113

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken