Museum Rotterdam

Collectie

Penning ter herinnering aan het bezoek aan de Koninklijke Nederlandse Fabriek van Gouden en Zilveren Werken te Voorschoten

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Penning ter herinnering aan het bezoek aan de Koninklijke Nederlandse Fabriek van Gouden en Zilveren Werken te Voorschoten
beschrijving Vz: twee naakte knaapjes bewerken een schotel op een aambeeld. Achter hen een drijfwiel, een vaas en een kassette. Tegen het aambeeld rusten gereedschappen. Op de achtergrond een gezicht op de fabriek. Boven het geheel het gekroonde Nederlandse wapen met schildhouders en wapenspreuk, omgeven door lauwertakken. Kz: een door linten omwonden lauwerkrans.
trefwoorden penning, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: in de afsnede "OPGERICHT IN 1835", omschrift "TER HERINNERING VAN HET BEZOEK AAN DE KON. NED. FABRIEK VAN GOUDEN EN ZILVEREN WERKEN TE VOORSCHOTEN". Kz: in de lauwerkrans "AANGEBODEN AAN DEN HEER 'S JACOB / BURGEMEESTER VAN ROTTERDAM, DOOR J.W. VAN KEMPEN EN ZONEN", omschrift "MAGAZIJNEN TE 'S GRAVENHAGE, ROTTERDAM EN UTRECHT".
vervaardiger Van Kempen en Zonen
plaats vervaardiging Nederland, Voorschoten
datering 1893 - 1906
materiaal brons
afmetingen (cm) dm 6,0
associatie burgemeester, Rotterdam, s' Jacob
inventarisnr. Museum Rotterdam 58330

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken