Museum Rotterdam

Collectie

Brillenkoker van metaal, overtrokken met donkerblauw kunststof of wasdoek, met brillendoekje van crèmekleurig velours (?), “I. Kleyn”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Brillenkoker van metaal, overtrokken met donkerblauw kunststof of wasdoek, met brillendoekje van crèmekleurig velours (?), “I. Kleyn”
beschrijving Vrij platte brillenkoker (2) van metaal bekleed met donkerblauw wasdoek (?) waarop een kubus-achtig motief in reliëf. Rechthoekig van vorm met afgeronde hoeken. Aan één lange zijde een scharnierend deksel. Op de naar binnen gebogen rand van het onderste deel van de koker is in diepdruk in goudkleur de naam van de opticien gedrukt. Dit is echter pas zichtbaar als de brillenkoker opengeklapt is. De bekleding aan de binnenkant van de koker is van zwart velours. Rechthoekig doekje (3) van crèmekleurig velours? Langs alle zijden gekarteld afgeknipt. Opdruk in donkerbruin. Rechthoekig vak met centraal bovenaan een afbeelding van een knijpbril en daaronder de gegevens van de opticien.
trefwoorden brillenkoker, koker, houder
opschrift / merk Opdruk koker in goudkleur: "I. KLEYN, OPTICIEN, DEN HAAG.". Opdruk doekje: "I. KLEYN / OPTICIEN / REINKENSTRAAT 30 / Telef. 33652 / DEN HAAG.".
vervaardiger I. Kleyn
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag
datering 1923 - 1927
materiaal metaal, linnen? kunststof? katoen? velours?
afmetingen (cm) nr.2: hg 1,3 / br 5,5 / dp 13,2 / nr.3: hg 0,2 / br 10,5 / dp 8,5
associatie kleding, opbergen, opslaan, beschermen, schoonmaken, bril
vorm & decoratie kubus
inventarisnr. Museum Rotterdam 60096-2-3

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken