Museum Rotterdam

Collectie

Vlag ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Van Nelle

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vlag ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Van Nelle
beschrijving Vlag van witte dralon, bedrukt met Van Nelle beeldmerk. Aan de korte zijde links zit de broek. Op de vlag is een bedrukking aangebracht in de kleuren: rood, geel, zeegroen, donkerblauw en zwart. Met zeegroen en donkerblauw is een soort kader op de vlag gemaakt. Links en rechts hierin een uitsparing waarin links (op 61 cm van de onderkant) het jaartal "1782" en rechts (op 75 cm van de onderkant) "1982" staat gedrukt. Het beeldmerk bestaat uit een boog; rood met witte tekst ("1782-Van Nelle-1982"). Daaronder een tekstlint, wit met zwarte tekst (De rijzende hoop). In de boog een zittende vrouw (in zwart-wit) met anker (in rood) naast de opkomende zon (in geel). Onder dit geheel nog een tekstlint met zwart met witte tekst (200 jaar). Op het onderste tekstlint staan planten met bessen, waarschijnlijk koffiebessen of bonen.
trefwoorden vlag, informatievorm
opschrift / merk Links en rechts: "1782" en "1982". In het witte vlak: "1782 - VAN NELLE - 1982", "DE RIJZENDE HOOP" en "200 JAAR". Merklabel: "Shipmate, Vlaardingen".
vervaardiger Shipmate
plaats vervaardiging Nederland, Vlaardingen
datering 1982
technieken textiel, bedrukt
materiaal kunststof, kunstvezel, acryl
afmetingen (cm) hg 140,0 / br 225,0
associatie Van Nelle, jubileum, feest, bedrijf, Rotterdam, Hoop
vorm & decoratie zonsopgang, anker, figuur, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 60414

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken