Museum Rotterdam

Collectie

Blauw glazen sputumflacon “Dr Dettweiler” met metalen deksels

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blauw glazen sputumflacon “Dr Dettweiler” met metalen deksels
beschrijving Glazen zakflacon. Opbouw: blauw verzamelvat. Ronde opening aan onderzijde met tinnen schroefdeksel. Ronde grotere opening aan bovenzijde met klapdeksel met veermechaniek.
herkomst Het Bergwegziekenhuis lag aan de rand van de wijk Liskwartier in Rotterdam en werd in 1908 gesticht als aanvulling op het Coolsingelziekenhuis. Door de snelle bevolkingsgroei van Rotterdam was deze laatste instelling namelijk te klein geworden. Door een fusie met het IJsselland Ziekenhuis (Capelle a/d IJssel) werden de gebouwen aan de Bergweg overbodig, afgebroken en vervangen door sociale woningbouw.
trefwoorden kwispedoor, houder
opschrift / merk Geperst deksel bovenzijde: "Geheimrath für Hustende / Dr. Dettweiler's Taschenflasche". Meegegoten: "Dr. Dettweiler".
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1910 - 1925
technieken mal, gegoten
materiaal glas, tin
afmetingen (cm) hg 11,1 / br 7,7 / dp 5,7
associatie Rotterdam, Noord, medisch handelen, gezondheidszorg, ziekenhuis, Bergwegziekenhuis, Gemeenteziekenhuis, Bergweg, Liskwartier, hoesten, Blaue Heinrich
vorm & decoratie flacon
inventarisnr. Museum Rotterdam 61133

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken