Museum Rotterdam

Collectie

Rijdende brancard met twee zwenkwielen en opklapbare rugleuning

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rijdende brancard met twee zwenkwielen en opklapbare rugleuning
beschrijving Rijdende brancard op spaakwielen met massief rubberen banden. De brancard is voorzien van twee zwenkwielen, handgrepen voor en achter en een verstelbare rugleuning.
herkomst Afkomstig uit het Bergwegziekenhuis. Dat lag aan de rand van de wijk Liskwartier in Rotterdam en werd in 1908 gesticht als aanvulling op het Coolsingelziekenhuis. Door de snelle bevolkingsgroei van Rotterdam was deze laatste instelling namelijk te klein geworden. Door een fusie met het IJsselland Ziekenhuis (Capelle a/d IJssel) werden de gebouwen aan de Bergweg overbodig, afgebroken en vervangen door sociale woningbouw.
trefwoorden brancard, vervoermiddel
opschrift / merk Op handgrepen aan voor- en achterkant: "A1". Op doek: "A1". Op verticale buis, met plakletters onder elkaar: "1 1". Op stang tussen zwenkwielen, sticker: "Teunissen Eurol gecontroleerd Dantestraat 84 Rotterdam Tel: 320627".
datering 1925 - 1940
materiaal metaal, rubber, textiel
afmetingen (cm) hg 84,5 / br 62,0 / lg 214,0 / 43 kg
associatie Rotterdam, Noord, Liskwartier, Bergweg, medisch handelen, gezondheidszorg, ziekenhuis, Bergwegziekenhuis, Gemeenteziekenhuis, Rotterdam-Zuid, IJsselmonde, Lombardijen, Dantestraat
inventarisnr. Museum Rotterdam 61158

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken