Museum Rotterdam

Collectie

Model van een wit schort, onderdeel van een verpleegstersuniform

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Model van een wit schort, onderdeel van een verpleegstersuniform
beschrijving Model verpleegstersuniform, driedelig: blauwe jurk (A), hartjesschort (B), voorbindschort (C). Het schort is van wit katoen met twee banden die op de rug vastgeknoopt moeten worden.
herkomst Het Bergwegziekenhuis lag aan de rand van de wijk Liskwartier in Rotterdam en werd in 1908 gesticht als aanvulling op het Coolsingelziekenhuis. Door de snelle bevolkingsgroei van Rotterdam was deze laatste instelling namelijk te klein geworden. Door een fusie met het IJsselland Ziekenhuis (Capelle a/d IJssel) werden de gebouwen aan de Bergweg overbodig, afgebroken en vervangen door sociale woningbouw.
trefwoorden schort, bovenkleding, vrouwenkleding, werkkleding, kleding, kostuum, verpleegstersuniform, uniform
datering 1940 - 1980
technieken textiel, machinaal
materiaal katoen
afmetingen (cm) hg 43,0 / br 18,0
associatie arbeid, Rotterdam, Noord, medisch handelen, gezondheidszorg, ziekenhuis, Bergwegziekenhuis, Gemeenteziekenhuis, Bergweg, Liskwartier, kleden, vrouw, verpleegster, verpleging
inventarisnr. Museum Rotterdam 61161-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken