Museum Rotterdam

Collectie

Manchet, uniform verpleegster Bergwegziekenhuis

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Manchet, uniform verpleegster Bergwegziekenhuis
beschrijving Rechte manchetten, aan één kant uitlopend in punt, op het midden van de hoogte. Beide manchetten hebben op de helft van de hoogte drie knoopsgaten: in het midden één en aan de uiteinden. Ze zijn gemaakt van piqué katoen.
herkomst Het Bergwegziekenhuis lag aan de rand van de wijk Liskwartier in Rotterdam en werd in 1908 gesticht als aanvulling op het Coolsingelziekenhuis. Door de snelle bevolkingsgroei van Rotterdam was deze laatste instelling namelijk te klein geworden. Door een fusie met het IJsselland Ziekenhuis (Capelle a/d IJssel) werden de gebouwen aan de Bergweg overbodig, afgebroken en vervangen door sociale woningbouw.
trefwoorden manchet, kledingonderdeel, kleding, kostuum, uniform
datering 1950 - 1975
materiaal katoen
afmetingen (cm) hg 5,0 / br 35,5 / dp 0,2
associatie Rotterdam, Noord, medisch handelen, gezondheidszorg, ziekenhuis, Bergwegziekenhuis, Gemeenteziekenhuis, Bergweg, Liskwartier
inventarisnr. Museum Rotterdam 61185-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken