Museum Rotterdam

Collectie

Papkom met deksel en opschrift: “De Jonghe Anthony / Geboren den 22 October / 1807 / Savonds ten 9 Uuren”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Papkom met deksel en opschrift: “De Jonghe Anthony / Geboren den 22 October / 1807 / Savonds ten 9 Uuren”
beschrijving Opbouw: ronde kom naar boven iets verwijdend naar rand, één oor, deksel met opstaande rand, die als standring kan fungeren. Aan bovenzijde kom rechte filetrand met vijf ribbels, waarin rechthoekige zeer kleine uitsparing; het oor bestaat uit een sterk gebogen filet van acht ribbels, in niet sluitende krul naar binnen lopend, en is vlak onder de filetrand van de kom aangezet; in aansluiting van deksel op kom kleine rechthoekige uitsparing, aangezette parelrand, opstaande rand opengezaagd in decor van doorlopende ranken. De "Jonghe Anthony" is Anthony van Hoboken (Rotterdam 1807 - Rotterdam 1872), zoon van Anthony van Hoboken (reder en oprichter firma A. van Hoboken en Zonen) en Anna Maria van den Heuvel.
trefwoorden papkom, vaatwerk, houder
opschrift / merk Gegraveerd in copperplate op bovenzijde deksel: "De Jonghe Anthony / Geboren den 22 October / 1807 / S avonds ten 9 Uuren". Meesterteken: "CK" in rechthoek. Ingeslagen op binnenzijde deksel (gehaltemerk voor eerste gehalte in gebruik van 1807 tot 1811): kroon in vijfhoek. Onleesbaar verslagen en gerepareerd merk (waarschijnlijk meesterteken "CK"). Meesterteken, ingeslagen op onderzijde kom: "ISW" in vierkant.
vervaardiger zilversmid: Cornelis Knuijsting / reparateur: Jacobus Schalkwijk (Rotterdam 1793 - Rotterdam 1847)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1807 - 1808
technieken gesmeed, gewalst, gezaagd
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 7,8 / br (met oor) 14,0 / dm 11,0
associatie Rotterdam, geboorte, Anthony van Hoboken
vorm & decoratie flora
inventarisnr. Museum Rotterdam 61234-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken