Museum Rotterdam

Collectie

Asbak voorstellend Delfshaven van “J.H. Henkes Disty N.V.”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Asbak voorstellend Delfshaven van “J.H. Henkes Disty N.V.”
beschrijving Rond. Vlakke rand met drie uitsparingen om de sigaret in te leggen. Op de rand rondom loof en appelen, waartussen het logo van de Henkes distilleerderij: een cirkel waarin een ooievaar met een vis in de bek. In de asbak een afgetuigde zeilboot, de Piet Hein`s brug, in blauw. Gemerkt aan de achterzijde.
trefwoorden asbak, houder
opschrift / merk In asbak: "J.H. Henkes` Disty N.V. / View from distillery / Delfshaven Rotterdam". Achterzijde: "Societé Céramique Maestricht / Made in Holland" rondom klimmende leeuw.
vervaardiger Societé Céramique
plaats vervaardiging Nederland, Maastricht
datering 1920 - 1930
technieken transfer
materiaal keramiek, aardewerk, glazuur, loodglazuur
afmetingen (cm) hg 2,5 / dm 14,5
associatie Rotterdam, Delfshaven, persoonlijk attribuut, persoonlijke uitrusting, rookgerei, relatiegeschenk, roken, doven, distilleerderij
vorm & decoratie logo, beeldmerk, flora, vrucht, fruit, fauna, dier, vogel, ooievaar, zeilschip, zeilboot, boot, schip, vaartuig, vervoermiddel
inventarisnr. Museum Rotterdam 61458

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken