Museum Rotterdam

Collectie

Rood half cilindrisch blik met afgeschuinde hoeken, waarop medaillons met Nederlands wapen en ijsberen, met aan verschillende zijden “van Melle’s IJsbeertjes”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rood half cilindrisch blik met afgeschuinde hoeken, waarop medaillons met Nederlands wapen en ijsberen, met aan verschillende zijden “van Melle’s IJsbeertjes”
beschrijving Hoog blik met drie rechthoekige zijden en aan de voorzijde een uitbouw met ronde hoeken. Schuinaflopend en scharnierend deksel. Het blik heeft een rood fond en gouden biezen. Op het deksel een achthoek met geel fond waarop een baldakijn en nationaal wapen is te zien, met aan weerszijden een zwemmende ijsbeer. Op de voorzijde twee grote ijsberen en een kleine ijsbeer op ijsschots, in verte ijsbergen, het geheel in goudkleurig kader. Voorstellingen aan de zijkant zijn identiek: zittende ijsbeer, zee, ijsbergen en gele lucht. Achterzijde: achthoek met zwart fond waarin gestileerde engel blazend op muziekinstrument, geleund tegen goudkleurig vignet.
trefwoorden toffeeblik, snoepblik, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk "Van Melle's ijsbeertjes", "IJsbeertjes", "Van Melle's confectionary works, Breskens", "WED. J. BEKKERS & ZOON DORDRECHT (Holland)".
vervaardiger fabrikant: N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1926 - 1928
technieken geslagen, transfer, vertind
materiaal blik, ijzer, tin
afmetingen (cm) hg 26,0 / br 24,0 / dp 21,0
associatie reclame, heraldiek, verpakken, winkelblik, Van Melle
vorm & decoratie verpakking, wapenschild, wapen, fauna, dier, beer, ijsbeer, zee, mythologisch persoon
inventarisnr. Museum Rotterdam 61872

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken