Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren suikerstrooilepel met opengewerkte bak

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren suikerstrooilepel met opengewerkte bak
beschrijving Diepe ovale bak (dwars geplaatst) met fijn geschulpt bovenrandje, naar achter gebogen steel met puntig steeluiteinde. Opengezaagde bak met spijlen in wanden en langgerekt rozet binnen puntovale vorm op de bodem, rozet en spitsovaal aan de onderzijde met zigzag gravering geaccentueerd, gegraveerde zigzaglijn langs randen van de steel aan de bovenzijde, een decoratie in spitsovale vorm door middel van golfrandje omlijnd op bovenzijde steeluiteinde gestampte golflijn over smalle gedeelte van de steel.
trefwoorden strooilepel, lepel, keukengerei
opschrift / merk Achterzijde steel (ingeslagen): - meesterteken: "LK" in liggende rechthoek; - jaarletter: "W" copperplate kapitaal in letter-volgend contour (gedeeltelijk verslagen), reeks XII; - stadskeur Rotterdam (slecht leesbaar); - dolfijntje in contour; - klein rechthoekje met "z11".
vervaardiger zilversmid: Laurens Koster
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1803
technieken gegraveerd, gestampt
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 19,0 / br 7,2 / dp 4,5 / 50 gram
associatie suikerstrooien, strooien, suiker
inventarisnr. Museum Rotterdam 619

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken